Łosie , dziki i inne oraz drapieżniki
Łosie , dziki i inne oraz drapieżniki
Uczono mnie że populacja kopytnych w lesie ma być gospodarczo znośna. Dla istnienia lasu i rolników wokół. Populacja zwiększa się zależnie od gatunku.
Wiki nie spowodowały spadku populacji.
Spowodowały, przesunięcie populacji bliżej ludzi.
Czytam w internecie ( mordowanie łosi i dzików).
Czytam że wystarczy 0.60 zł od Obywatela i szkody od łosi wyjdą na zero.
Ja pierniczę. Co za bzdury z tymi ekologami.
Wiki nie spowodowały spadku populacji.
Spowodowały, przesunięcie populacji bliżej ludzi.
Czytam w internecie ( mordowanie łosi i dzików).
Czytam że wystarczy 0.60 zł od Obywatela i szkody od łosi wyjdą na zero.
Ja pierniczę. Co za bzdury z tymi ekologami.
Re: Łosie , dziki i inne oraz drapieżniki
Ekolodzy , to najczęściej zapyziałe mieszczuchy , które widzą łosia z daleka i w głębi bagien - w dodatku przez lornetkę . Nie mają pojęcia o czym bredzą.
W normalnych krajach chamburber z mięsem łosia czy renifera to norma. (Finlandia).
U nas dobre mięso mają jeść wilki a my hodowlane gówno. Ciekawe co ci ekolodzy wsówają ? parówki z biedronki?
U nas dobre mięso mają jeść wilki a my hodowlane gówno. Ciekawe co ci ekolodzy wsówają ? parówki z biedronki?
Nawet nie chodzi mi o żarełko, ale łosie są u mnie bardzo liczne , zdarza się że wchodzą ulice miasta bo nie boją się ludzi , ani ruchu ulicznego. Wieczorem , na nieoświetlonych drogach są realnym , bardzo dużym zagrożeniem . Nie uciekną , nie ustąpią z drogi , a często nagle na nią wskoczą z głębokiego rowu. Kto tego nie przeżył i nie widział nie pojmie zagrożenia i będzie gadał o ochronie przyrody. 40 km ode mnie jest potężny rezerwat Czerwone Bagno i widać łosie się tam już nie mieszczą skoro podchodzą do miast. Wniosek z tego dla mnie ,że jest ich za dużo. Strzelenie łosia to duży wydatek i mało kogo na to stać , a i zwierzę wielkie ( koń przechodzi pod brzuchem) to i zjeść nie ma jak :) Nie jestem myśliwym i obce mi zabijanie, ale ponieważ nie ma żadnych naturalnych wrogów , to coś trzeba z tym zrobić. Kiedyś przyjeżdżali Niemcy na polowania, teraz słychać tylko jak Szyszko strzela. Nawet do kota.
Mym zdaniem w Bieszczadach gdzie mieszkam należy zmniejszyć populację dzików co najmniej o 70% . Mając na uwadze możliwość rozrodu.
I już konkretnie zastanowić się nad zmniejszeniem populacji Niedzwiedzia,Wilka, Bobra. To już moment do działania.
Ekolodzy zapłacą za szkody? Niech płacą.
I już konkretnie zastanowić się nad zmniejszeniem populacji Niedzwiedzia,Wilka, Bobra. To już moment do działania.
Ekolodzy zapłacą za szkody? Niech płacą.
U mnie dzik staje się rzadkością, bo z powodu afrykańskiego pomoru intensywniej go strzelają. Świnia to świnia , nawet jak dzika to chętnych do jej zeżarcia pełno. A może uciekły w Bieszczady ?
Nie możesz jednocześnie zmniejszać liczby bobrów i wilków , bo wilk to jego jedyny naturalny wróg i jak jest za dużo bobrów to znaczy tylko ,że jest za mało wilków :)
Niedźwiedzi u nas nie ma , a ponieważ i łowiecek nima to i wilki chętnie witamy może jakiego łosia zeżrą, choć na razie to nawet śladów nie widziałem , tylko czytam że są nieliczne watahy. Możesz zabrać nasze łosie i wymienić na wilki i niedźwiedzie :)))) Może zeżrą nasze nadmiarowe bobry z braku łowiecek ?
Ekolodzy za nic nie zapłacą , oni sami szukają frajerów co im bogato zapłacą za ich zawodową ochronę przyrody. Nie są od dawania forsy tylko od jej brania za zamknięcie ryja .
Nie możesz jednocześnie zmniejszać liczby bobrów i wilków , bo wilk to jego jedyny naturalny wróg i jak jest za dużo bobrów to znaczy tylko ,że jest za mało wilków :)
Niedźwiedzi u nas nie ma , a ponieważ i łowiecek nima to i wilki chętnie witamy może jakiego łosia zeżrą, choć na razie to nawet śladów nie widziałem , tylko czytam że są nieliczne watahy. Możesz zabrać nasze łosie i wymienić na wilki i niedźwiedzie :)))) Może zeżrą nasze nadmiarowe bobry z braku łowiecek ?
Ekolodzy za nic nie zapłacą , oni sami szukają frajerów co im bogato zapłacą za ich zawodową ochronę przyrody. Nie są od dawania forsy tylko od jej brania za zamknięcie ryja .
Ciekawe co ktoś postanowi w sprawie Miski z małymi na ulicach Zakopanego.
Wilcza kolacja w Nadolanach gmina Bukowsko. Korso Gazeta Sanocka str 11
- Bartkowiak
- Kontaktowanie:
Pamiętajmy, że to my wyrywamy zwierzętom ich teren. Musi istnieć pewna populacja zwierząt by unormowaniu mogło ulec życie innych zwierząt i organizmów. To nie takie proste że wystrzelamy i pozbędziemy się problemu - to złożone działania i zależności, których nie sposób pojąć. Zapraszam do wielkopolski ja łosia jeszcze nie widziałem. Jak zaczniemy wszystko nadmiernie kontrolować - właśnie tak, że mi przeszkadza to wystrzelać szkodniki to za kilka lat łosia będziesz oglądał tylko wypchanego w muzeum.
Zła prasa o wilkach to wynik zabiegów myśliwych bo Ci chętnie by sobie postrzelali i tak jak czasem ekolodzy nadmiernie coś nagłaśniają tak samo myśliwi działają a myśliwych jest więcej jak wszystkich ekologów i do tego często piastują wysokie stanowiska a myśliwymi są dla lansu.
Zła prasa o wilkach to wynik zabiegów myśliwych bo Ci chętnie by sobie postrzelali i tak jak czasem ekolodzy nadmiernie coś nagłaśniają tak samo myśliwi działają a myśliwych jest więcej jak wszystkich ekologów i do tego często piastują wysokie stanowiska a myśliwymi są dla lansu.
http://www.miodybartkowiaka.pl
Jestem zawodowym pszczelarzem. Gospodaruje na 85 rodzinach pszczelich.
Moje zdjęcia przyrodnicze: http://www.facebook.com/dzikastronagminydopiewo/
Cytując dudi-ego :-)
"Jak nie nadążasz za pszczołami to je sprzedaj, a kup sobie żółwia, on wolniej chodzi może dasz radę."
Jestem zawodowym pszczelarzem. Gospodaruje na 85 rodzinach pszczelich.
Moje zdjęcia przyrodnicze: http://www.facebook.com/dzikastronagminydopiewo/
Cytując dudi-ego :-)
"Jak nie nadążasz za pszczołami to je sprzedaj, a kup sobie żółwia, on wolniej chodzi może dasz radę."
Problem w tym ,że równowaga została już dawno naruszona i nie ma żadnych naturalnych jej regulatorów. Strzelanie do łosia nie jest chyba atrakcyjne , bo jak pisałem, nie ma żadnych wrogów naturalnych , nie ucieka i nikogo się nie boi. To jak strzelanie do krowy w oborze . Dziki są u mnie prawie wystrzelane, ale starzy myśliwi mówią ,że skutek będzie odwrotny do zamierzonego - przyroda nie znosi próżni i w miejsce naszych wystrzelanych bandycko dzików , przyjdą dziki z Rosji , Litwy , Białorusi - te zakażone wirusem ASF .
Bartkowiak pisze:Pamiętajmy, że to my wyrywamy zwierzętom ich teren. Musi istnieć pewna populacja zwierząt by unormowaniu mogło ulec życie innych zwierząt i organizmów. To nie takie proste że wystrzelamy i pozbędziemy się problemu - to złożone działania i zależności, których nie sposób pojąć. Zapraszam do wielkopolski ja łosia jeszcze nie widziałem. Jak zaczniemy wszystko nadmiernie kontrolować - właśnie tak, że mi przeszkadza to wystrzelać szkodniki to za kilka lat łosia będziesz oglądał tylko wypchanego w muzeum.
Zmienisz zdanie jak jakiś oszołom w twej okolicy zechce trzymać pszczoły bez leczenia http://forum.wolnepszczoly.org/forumdisplay.php?fid=7
Lub zechce wydziergać 50 barci. I osadzić w nich "dzikie" pszczoły dla dobra przyrody.
- endriu11111111
manio:) pisze:U mnie dzik staje się rzadkością
No i w Polsce jakoś ostatnio podobno wyginęły wróble:
Gdzie podziały się wróble
https://plus.nowosci.com.pl/wiadomosci/a/gdzie-podzialy-sie-wroble,12464314
-
Marbert.
Litosci....
I ty jestes myśliwy?
To nie jest wilk :-D
Litosci....
I ty jestes myśliwy?
To nie jest wilk :-D
Udowodnij.
Przez dwa lata byłem zawodowym myśliwym.
To nie wilk?
Dowody!
Przez dwa lata byłem zawodowym myśliwym.
To nie wilk?
Dowody!
-
No to dlatego tylko dwa lata.
Nie odróżnić psa od wilka to lekka kicha jak na myśliwego.
Nie odróżnić psa od wilka to lekka kicha jak na myśliwego.
Śmieszny jesteś.
Prześlij zdjęcie komu chcesz. I udowodnij że to nie wilk?
Prześlij zdjęcie komu chcesz. I udowodnij że to nie wilk?
-
Nie brnij, po co ?
Ja nic nikomu nie musze udowadniac, bo nie ja publikuje ten film.
Ja nic nikomu nie musze udowadniac, bo nie ja publikuje ten film.
Za mało szczegółów , ale na oko rzuca się psi, zadarty ogon. Wilk to pan lasu nikomu nie służy i ogona nie zagina do góry. Poza tym wilk jest dużo wyższy od psa i ma inne proporcje, dłuższe łapy. To jakiś kundelek, a pismaki robią sensację. Wilk nie pójdzie do miasta , to płochliwe zwierzę i jeśli może omija człowieka. Różnic jest dużo więcej , ale nawet moje , zupełnie amatorskie oko widzi tu pieska :)
Można się pobawić dalej :
http://www.wykop.pl/ramka/2422109/rozni ... i-a-psami/
Można się pobawić dalej :
http://www.wykop.pl/ramka/2422109/rozni ... i-a-psami/