Jak w temacie. Zamawiając matule u Was w kraju, musze sie liczyć z tym, że od wysyłki do osadzenia w ulu jest 14 dni. Czasami i więcej.
Z Danii Bf KB wedrowała reproduktorka trzy dni.
Jakieś pomysły koledzy?
Ja mam do Kudowy Zdroju około 30 km. Znaleźć tam pośrednika było by dobrze. Hodowca wysyła do niego, a ja podjeżdżam i odbieram. Niemacie ktoś tam znajomego?
Jak zkrócić transport matul do Czech
Re: Jak zkrócić transport matul do Czech
Rozwiązanie sensowne.
No ja nie ten region Polski, ale jak masz ochotę zwiedzić Polskę, Lubelszczyznę i roztocze - Zapraszam ;)
No ja nie ten region Polski, ale jak masz ochotę zwiedzić Polskę, Lubelszczyznę i roztocze - Zapraszam ;)
Bolesłav dogadaj się z hodowcą żeby matki wysłał do paczkomatu InPost - wtedy podjeżdżasz i odbierasz kiedy chcesz, nawet w nocy. Paczkomatów w każdym mieście sporo. Możliwe, że tą usługą matki nie będą szły 24h tylko 48h ale w porównaniu do 14 dni to znaczny zysk czasu.
Paczkomat super. Jak to działa. Trzeba chyba coś w tej sprawie zrobić?
Usługa pocztowa, że przesyłki dostarczane są do takich skrzynek znajdujących się najczęściej przy marketach (na zewnątrz, dostępne całą dobę). Odbiorca dostaje na telefon informacje, że już przesyłka czeka i kod odbioru. Wpisujesz nr telefonu, kod odbioru i otwiera się skrzynka z przesyłką.
Dzięki . Już także coś znalazłem na necie. W Kudowie mają, to jeszcze uzgodnie z hodowcami. Pozdrawiam
- Michał Nowak
Zobacz najpierw jak stoi ten paczkomat w Kudowie. Niektóre paczkomaty stoją od południowej strony budynków... to metalowe puszki jakby nie patrzeć. Nagrzeją się i matki do piachu niestety.
Miśkowa Pasieka
Zobacz jeszcze to, może będzie to bezpieczniejsza opcja dla matek:
Opcja "Odbiór w punkcie" bardzo ciekawa. Myślę, że najlepsza w Twoim przypadku. W urzędzie pocztowym nie będzie tak gorąco jak w paczkomacie, a czynny dość długo
Dziš osobišcie sprawdzilem odbior w PUNKCIE. Bedzie ok. Dziekuje kolega za rady. Bolek
Witam. W sobote pojechalem do Kudowy na miejsce podane hodowca. Každemu napisalem , že wybralem opcje ,,paczka w punkcie". Zostalem powiadomiony o wysylce matul przez dwoch hodowcow. Oczekiwalem sms z powiadomieniem lub jakimš kodem, že matule juž w punkcie odbioru. Marnie. Na szczešcie po przyježdzie na miejsce, obie paczki tam juž byly. Problem nastal u jednej, gdzie hodowca nienapisal nawet moje imie na adres. Pani w kiosku nie chciala mi wydač paczke. Wszystko w koncu dopadlo dobrze, bo pani pozwolila sobie wyšwietlič problem. Matule po 3 dniach od wyslania sa w ulach. Super sprawa. Musze chyba lepiej wyšwietlič hodowca co to ten system ,,odbior w punkcie" jest. Myšlalem že wiedza. (:
No miałeś pecha i coś nie zadziałało. U mnie żona z córką korzystają z tej opcji kupując coś przez internet. Na ogół jak tylko paczka zostaje przyjęta w punkcie dostają SMS. Może problem ze nie polski nr. Kup najtańsza polska kartę na doładowanie
Dudi. Pani powiedziała, że paczki nie są w systemie odbiór w punkcie. O numerze też pomyślałem.
Czyli niewłaściwie zostały nadane. Ja odbieram zawsze osobiście bo moje Panie z poczty dzwonią do mnie. Ale ostatnio też zwróciły mi uwagę żeby nadawca zaznacza odbiór w punkcie. Z tym że z tego co zrozumialem musi być podany też adres punktu. Może tego tutaj zabrakło. Kwestia doszlifowania i wszystko będzie ok.